Bitcoin Futures Trading tegen een hoge premie; Al Hitting $12.000 op CME

De toenemende institutionele vraag naar bitcoin kan duidelijk worden gezien als CME-bitcoin termijnhandel met een premie van 1,5%. De contracten van september zien zelfs een hogere premie, om nog maar te zwijgen van het groeiende handelsvolume en de open belangstelling.

Bitcoin is opnieuw in een stroomversnelling geraakt, met mensen die verwachten dat er binnenkort voor $12.000 aan te komen. Volgens analist Mati Greenspan zou voor een duurzame rally een kleine retracement voordat we de $12.000 doorschieten goed zijn voor de grootste digitale valuta.

„Maar te oordelen naar de huidige temperatuur, ben ik er niet eens zeker van dat een afkoelingsperiode mogelijk is,“ zei hij in zijn dagelijkse Quantum Economics e-mail.

Nochtans, heeft de bitcoin reeds de $12.000 weerstand op CME Groep gesprongen. Gisteren, terwijl de mensen op $12k wachtten, ging BTC futures zo hoog als $12.100 alvorens terug te vallen onder $12k niveau.

Het positieve is dat terwijl de spotprijs rond de $11.780 ligt, de CME Bitcoin futures handelen op $11.955, met een premie van bijna 1,5%.

De futures-premie stijgt sinds vorige week te midden van de Bitcoin Era rally, een trend die zich ook deze week voortzet, terwijl de digitale asset verder stijgt.

Als het gaat om contracten in september, verhandelen CME bitcoin futurescontracten tegen een nog hogere premie dan de retailbeurzen. De septemberpremie is de afgelopen week gestegen van 2,05% naar 2,76%, volgens Arcane Research. Denis Vinokourov van Bequant merkte op,

„De termijnstructuur van de futures bleef diep in de contango, wat suggereert dat er veel risicobereidheid is, en deze vraag naar hefboomwerking is vooral duidelijk geweest in de kredietmarkt, waar handelaren fiat- versus crypto-holdings wilden lenen om hun basishandelstrategieën te maximaliseren.“

De premies op de retailbeurzen zijn in deze periode ook gestegen, wat duidt op een sterk bullish sentiment. Op het moment van schrijven handelde BTC tegen $11.800 op Bitfinex, $11.824 op Coinbase en $11.831 op Bitstamp en Gemini.

Toenemende institutionele vraag

Toen de bitcoin vorige week begon te stijgen, zag de termijnmarkt een plotselinge stijging van de financieringspercentages, een instrument om de prijs van de perpetual swap dicht bij de onderliggende waarde te houden. De financiering wordt positief wanneer het perpetuele contract boven de BTC-spotprijs wordt verhandeld, waarbij long trades een vergoeding betalen terwijl short trades een korting krijgen.

De financieringstarieven stegen deze week, op Binance bereikten ze een piek van 0,14% omdat „beleggers probeerden een hefboomwerking op de opwaartse positie te krijgen“, om vervolgens terug te vallen naar een bijna normale toestand van 0,021%. De crypto gegevensleverancier verklaart,

„Dit is een gezond teken in de markt, want het geeft aan dat de markt zich stabiliseert, en de leveraged longs zijn aan het dalen.“

Naast dit alles, geniet het handelsvolume ook van een stijging. Bakkt had zijn moment toen het een nieuwe recordhoogte van 132 miljoen dollar bereikte, 200% hoger dan het oude record dat een verschuiving in het institutionele sentiment naar bitcoin exposure signaleerde nadat het 10.000 dollar had gebroken.

De totale open rente op Bakkt futures sprong vorige week naar $24 miljoen, een piek van 550% van de dieptepunten op 16 juli. Deze week is het verder gegroeid naar $26 miljoen.

CME’s OI heeft nog meer bewogen dagen gehad aangezien het $830 miljoen bereikt, momenteel 16.8% van de totale open rente in de BTC-toekomstmarkt, een recordhoge dominantie voor CME – een duidelijke aanwijzing van stijgende institutionele vraag naar bitcoin.