Privatutstedte stablecoins utgjør større risiko enn Bitcoin, sier ECB

ECB-president Christine Lagarde sier at stablecoins utgjør en større risiko enn bitcoin.

Lagarde er spesielt opptatt av ‚big tech‘ stablecoin-innsats

En digital euro vil bidra til å bevare europeisk monetær suverenitet i møte med slik konkurranse.

Vil du vite mer? Bli med i Telegram Group og få handelssignaler, et gratis handelskurs og daglig kommunikasjon med kryptofans!

Trust Project er et internasjonalt konsortium av nyhetsorganisasjoner som bygger standarder for åpenhet.

Christine Lagarde har identifisert stablecoins som representerer en større risiko for finansiell stabilitet og EUs monetære suverenitet enn kryptovalutaer som bitcoin.

Den europeiske sentralbankens (ECB) president sier at ustabile priser og mangel på likviditet gjør BTC og andre digitale eiendeler dårlig egnet til bruk som penger.

Lagarde er også opptatt av å fortsette med ECBs digitale euro. Hun hevder at en slik sentralbankutstedt digital valuta (CBDC) vil bidra til å beskytte EUs monetære suverenitet.

Lagarde sier privateutstedte stablecoins utgjør spesielle risikoer

Christine Lagarde tror ikke at bitcoin og andre digitale forsyninger med fast forsyning representerer en spesiell trussel mot den økonomiske statusen i Europa.

Skrive for bladet L’ENA hors les murs , den uttalte ECB President at cryptocurrencies som Bitcoin ikke “oppfyller alle funksjonene til penger.”

Hun identifiserte deres mangel på prisstabilitet, så vel som det „mangelfulle konseptet om at det ikke var noen identifiserbar utsteder“ som hindringer som hindrer adopsjonen av slike digitale valutaer.